Arbetsledning03

Vi söker Kalkyl- och inköpschef

Ansök senast: 2019-03-17
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du arbeta i en varierad central roll där du är ansvarig för företagets strategiska anbuds- och inköpsarbete kan rollen som kalkyl- och inköpschef vara något för dig. Tyngden ligger i att säkra kalkylarbetet för företaget, skapa riktlinjer för inköpen i projekten men också att utveckla leverantörslistan och bygga långsiktiga samarbeten med leverantörer. Ett noggrant strukturerat arbetssätt har stor påverkan på såväl omsättning som lönsamhet i projekten.

Ditt uppdrag

I rollen som Kalkyl- och inköpschef kommer du att få möjlighet att arbeta med olika projekt med varierande inriktning, komplexitet och storlek. Du kommer vara en ledande person som stöttar de olika avdelningarna på företaget. Idag har företaget en kalkylator placerad på kontoret i Varberg och förutom dig krävs ytterligare en kalkylresurs för att säkra anbudsprocessen. När det gäller inköp är det du som leder arbetet i att skapa rutiner och riktlinjer och se till att de följs av medarbetarna på företaget. De flesta kalkyl uppdrag genomförs på det lokala kontoret och din roll kan variera från att ha det övergripande ansvaret med fördelning av arbetsuppgifter till att själv arbeta med kalkylen.

Du har en tät dialog med VD och avdelningschefer om det strategiska arbetet kring framtida projekt. Du bedömer affären i uppdraget med risker och möjligheter och vilka projekt som är lönsamma för företaget.

Du kommer arbeta nära dina kollegor. Du är direkt underställd VD vilket innebär korta beslutsvägar. Som Kalkyl- och inköpschef kommer du ansvara för arbetet med att fastställa och implementera arbetssätt och metoder, identifiera och upphandla nya leverantörer, liksom att bibehålla god kontakt med befintliga. Genom att bygga relationer och förhandla ser du till att företaget får så bra avtalsvillkor som möjligt. Effektivitet och enkelhet är viktiga egenskaper för att lyckas i din roll.

Du har ansvaret för kontakter med leverantörer och underentreprenörer. Du följer upp att organisationen nyttjar befintliga avtal samt ständigt utvecklar leverantörslistan genom långsiktiga samarbeten.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvaret i anbudsarbetet genom att styra och leda arbetet
  • Stötta arbetscheferna i marknadsarbetet med din specialistkompetens
  • Delaktig i marknadsbevakningen
  • Bevaka utbud och prisbild på de marknader företaget verkar i
  • Ständigt utveckla genom erfarenhetsåterföring och överföra kompetens och kunskaper till medarbetare
  • Stötta arbetschefer och entreprenadingenjörer i deras vardag
  • Att upprätta produktionskalkyler och förbereda anbudsunderlag
  • Att ta fram sidoanbud och alternativkalkyler
  • Att utvärdera offerter och göra inköp tillsammans med platschef, arbetschef eller entreprenadingenjör

Din bakgrund & profil

Vi söker dig med flera års erfarenhet av kalkylarbete, anbud och inköp inom bygg. Du har goda kunskaper inom byggteknik, byggproduktion, förhandling och avtal. Du behöver ha kunskap inom entreprenadjuridik och det är en fördel om du behärskar kalkylprogrammet BidCon.

Du är en analytisk person där strukturerat arbetssätt är en självklarhet. Du gillar mötet med andra människor, har lätt för att samarbeta och förstår vikten av att skapa och behålla goda relationer med olika samarbetspartners.

Organisationen

Organisationen präglas av prestigelöshet och en stark teamkänsla där vi hjälper varandra. Alla arbetar under ett stort mått av eget ansvar. Företaget har en flexibel organisation som möjliggör snabba beslutsvägar. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att möta olika typer av utmaningar.

Detta är en central roll där du förväntas stötta personalen på våra tre kontor. Resor inom verksamhetsområdet ingår. Vi önskar att du sitter på kontoret i Halmstad  men placering i Varberg eller Smålandsstenar kan tänkas.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till bolagets VD, Marcus Holmgren 070-319 25 58. Vi ser fram emot din ansökan snarast dock senast den 17/3- 2019. Du skickar din ansökan till marcus.holmgren@tageochsoner.se.

Ansök