Kalkylator01

Vi söker kalkylator

Kalkylator - Småland

Ansök senast: Välkommen med din ansökan. Urval sker fortlöpande.
Tillträde: Efter överenskommelse

Vill du ha stimulerande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter, ansvar och engagerade arbetskamrater? Gillar du att räkna för att vinna? Som kalkylingenjör har du en viktig roll i att skapa förutsättningar för att åstadkomma god arbetsmiljö, bra miljö, rätt kvalitet och förutsägbar lönsamhet i våra projekt. Vill du arbeta i en roll där du är en viktig länk i företagets anbudsarbete kan rollen som kalkylator på Tage & Söner vara något för dig? Tyngden ligger i att säkra kalkylarbetet för företaget men också att utveckla leverantörslistan och bygga långsiktiga samarbeten med leverantörer. Ett noggrant och strukturerat arbetssätt och en vana att planera ditt arbete metodiskt har stor påverkan på det slutliga resultatet.

Ditt uppdrag

I rollen som kalkylator kommer du att få möjlighet att arbeta med olika projekt med varierande inriktning, komplexitet och storlek. Du kommer att arbeta från smålandskontoret men också stötta de andra regionerna på företaget. Idag har företaget även kalkylatorer placerade på kontoren i Varberg och Halmstad. Vår kalkylchef som samordnar allt kalkylarbete, är stationerad i Halmstad. Du är en viktig resurs för att säkra anbudsprocessen. De flesta kalkyluppdrag genomförs på det lokala kontoret och du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor inom kalkylgruppen men också med arbetsledare, platschefer, och arbetschefer lokalt. 

Du har en tät dialog med kalkylchefen i det strategiska arbetet kring framtida projekt. Du ingår i vårt team och medverkar i bedömningen av affären i uppdraget, med risker och möjligheter och vilka projekt som är lönsamma för företaget. Effektivitet och enkelhet är viktiga egenskaper för att lyckas i din roll.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Kalkylarbete, mängdavtagning i Bluebeam, förfrågningar till UE och leverantörer.
  • Delaktig i marknadsbevakningen
  • Ständigt utveckla kalkylprocessen genom erfarenhetsåterföring och att överföra kompetens och kunskaper till medarbetare
  • Stötta arbetschefer och entreprenadingenjörer i deras vardag
  • Att upprätta produktionskalkyler 
  • Att ta fram sidoanbud och alternativkalkyler
  • Att ta fram nyckeltal för uppföljning av kalkyler och projekt.
  • Att utvärdera offerter och göra inköp tillsammans med platschef, arbetschef eller entreprenadingenjör
  • Att medverka i prissättning av ÄTA-arbeten

Din bakgrund & profil

Vi söker dig med erfarenhet av kalkylarbete inom byggområdet. Lämplig bakgrund för dig som inte tidigare arbetat som kalkylator är att du har flerårig erfarenhet av branschen. Kanske har du arbetat som yrkesarbetare, arbetsledare, platschef, eller liknande. Du bör med andra ord ha goda kunskaper inom byggteknik och byggproduktion. Vi använder oss av kalkylprogrammet BidCon.


Du är en analytisk person där strukturerat arbetssätt är en självklarhet. Du arbetar självständigt men gillar mötet med andra människor, har lätt för att samarbeta och förstår vikten av att skapa och behålla goda relationer med olika leverantörer och samarbetspartners.

Organisationen

Organisationen präglas av prestigelöshet och en stark teamkänsla där vi hjälper varandra. Alla arbetar under ett stort mått av eget ansvar. Företaget har en flexibel organisation och en engagerad och närvarande kalkylchef med mångårig erfarenhet från branschen.  

Ansökan

Skicka din ansökan så snart som möjligt till kalkylchef Mikael Andreasson på Halmstadkontoret. Det går också bra att ringa Mikael för ytterligare information 070-912 49 39. Välkommen med din ansökan! Urval sker fortlöpande.

Ansök