FALKENBÄCK_KVARTERET.jpg

Äntligen klart för stort bygge i Varbergs centrum - Kv Falkenbäck

Tage & Söners byggstart av omkring 90 lägenheter i kvarteret Falkenbäck har dragit ut på tiden, men i februari sätter man spaden i jorden.

Falkenbäck 25 heter tomten där parkeringsplatsen vid Sveagatan/ Borgmästaregatan ligger. Detaljplanen för denna centrala tomt har överklagats och det samma gäller byggnadsnämndens bygglov. Nej, bygget av garage i två plan under jord och omkring 90 lägenheter i hus på upp mot fem våningar gillas inte av grannarna. För högt, för stort, och för mycket trafik – ungefär så kan kritiken sammanfattas.

Klart med bygglovet

Men nu är det klart. Länsstyrelsen håller inte med grannarna om att det var fel att ge Tage & Söner bygglov och eftersom ingen överklagat länsstyrelsens beslut har bygglovet nu vunnit laga kraft. HN har varit i kontakt med grannarna men de avböjer att kommentera länsstyrelsens beslut.

– Nu ska vi sätta spaden i backen har vi tänkt oss, och det är beräknat till februari nästa år. Planen är att det ska bli inflyttning någon gång andra kvartalet 2023, säger Fredrik Andersson, vd på Tage & Söner.

– Det känns skönt att vi äntligen kan få komma igång och bygga.

Bygget börjar under mark i två plan

Bygget börjar med spontning och grävarbeten. Enligt Fredrik Andersson kommer det ta omkring ett år innan bygget växer vidare på höjden.

Det har tagit lång tid. Vad tycker du om det?

– Nä, vad ska man säga, det är som det är. Man kan inte påverka det som varit. Processen tar lång tid när man bygger i stadskärnan. Det känns kul att äntligen komma igång. Läget är utmärkt och lägenheterna kommer att vara mycket attraktiva

Tecknande av lägenheter

Kvarteret kommer att innehålla både bostadsrätter och hyreslägenheter. Är man intresserad av att teckna sig för en lägenhet i Kv Falkenbäck kommer försäljning att ske genom Fastighetsbyrån i Varberg.


Fritt återgivet från: HN