Hestra
Hestraviken - Nybyggnad av Hotelldel och SPA

Hestraviken storsatsar med Tage & Söner som totalentreprenör – Ny hotelldel med Spa vid Nissan 

Nu bygger Hestraviken ut med 1100 kvadratmeter i ett unikt läge vid Nissan. Det blir ett naturinspirerat Spa för avkoppling och en helt ny hotelldel i 3 våningar med plats för 40 övernattade gäster. Allt med en trolsk utsikt över ån som sakta flyter fram direkt utanför.

Det kommer göra både Hestraviken och Isabergsområdet ännu attraktivare när det finns en Spa-anläggning att besöka. Naturupplevelsen är viktig i konceptet så Spa-delen är placerat direkt vid vattnet. Tre varma utomhuspooler som har en temperatur på 38 grader och en bastudel som hänger ut över Nissan. Olika lounger för avkoppling inomhus med öppen spis och en stor terrass utomhus där man kan njuta rofyllt i solen. Lite mer svalkande bad erbjuds i ån från en brygga. Ett café där man kan beställa drycker och lättare förtäring samt behandlingsrum där olika behandlingar kan bokas ingår också i faciliteterna.

Hotellrummen blir generösa till ytan för att även kunna passa till familjer. De får panoramafönster, balkonger, lyxiginredning och en utsikt över vattnet som slår det mesta. Även ett nytt mötesrum ingår i hotelldelen samt en ny parkering.

Den nya Spa-anläggningen kommer vara öppen året runt både för Hestravikens övernattandegäster och för daggäster utifrån. Ungefär 50 personer skall kunna gästa den samtidigt.

Hestraviken är ett anrikt hotell som ligger utanför Hestra, 6 mil söder om Jönköping i Isabergsområdet vid Nissan. Det öppnade redan på 1930-talet. Då som nu sökte gäster avkoppling i den vackra småländska naturen med skogar, berg och sjöar. Familjen Hellström har i tre generationer drivit och utvecklat verksamheten för både privatgäster och konferenser. Hotellet har idag 40 hotellrum och sviter, flera mötesrum för konferens, en erkänd restaurang, kanoter, båtar, Mtb cyklar samt ett utomhuspoolområde som är öppet sommartid. 


Projektfakta

Kategori: Kommersiella lokaler

Ort: Hestra

Beställare: Hestraviken AB

Enteprenadform: Totalentreprenad 

Bruttoarea BTA: 1 100 m2 tillbyggnad samt därutöver terrass, bryggor och utvändig markplanering.

T&S Byggarbetsplats: 
Hestraviken Hotell & SPA
Receptionsvillan
335 72 Hestra

Planerad byggtid:
2022-02-01 t.o.m 2022-12-21

Projektchef:
Per Haskel 

Platschef:
Mikael Andersson 

Arkitekt:
Prima Arkitekter AB