Varberg
Varbergs Statshotell och ASIA Spa

Ett unikt hotell - med många upplevelser
Mitt i Varberg på den svenska västkusten ligger Varbergs Stadshotell och är en av Sveriges främsta konferens- och rekreationsanläggningar. Här blandas stämningsfylld sekelskiftesatmosfär med den senaste tekniken. Ett unikt hotell med många upplevelser, ett spännande asiatiskt spa och en gemytlig och prisbelönt restaurang.

Tage & Söner har genomfört omfattande ombyggnadsarbeten på hotellet och byggt 66 nya rum och en ny relaxavdelning. Genom personligt anpassade Boutiquerum möts charmigt sekelskifte och modern komfort. ”Att göra en tillbyggnad i ett 110 år gammalt stadshotell som Varbergs Stadshotell kräver känsla för stil och atmosfär. Tillbyggnaden speglar den klassiska och lyxiga stadshotellmiljön, men med modern datering ”.

Med de 66 nya rummen mot Västra Vallgatan får den klassiska delen av Varbergs Stadshotell & Asia Spa sällskap av nya, moderna hotellrum i tre plan. I detta ”Boutiquehotell” samsas olika stilar - kolonial, fashion och romantik. Därtill kommer sviter och prestigerum som ytterligare vidgar vyerna för vad ett hotellrum kan erbjuda.

Exklusiva rum med unika detaljer
Vi har byggt de exklusiva och i de flesta fall unika rummen med hänsyn till dessa teman. Sinsemellan skiljer sig rummen också även inom varje tema, med olika lösningar för badrum, dusch och möblering. I vissa rum är badkaret placerat i själva hotellrummet, taken är nedpendlade med diskreta belysningsfriser och den varierade möbleringen har krävt varierande utformning av inredningsdetaljer.

Delarna som skapar läcker helhet
Fönstren i rummen har gjorts extra stora och ljusinsläppet därmed maximerats, genom att ett par rader tegel i fasaden avlägsnats för att ge plats åt fönstren. I och med att relaxavdelningen färdigställdes är den nya satsningen komplett. Här finns torrbastu och ångbastu, speciella aromaduschar som skiftar doft med temperaturen och läckra kakellösningar.

Prova ett boutiquerum nästa gång du besöker Varberg. Vi vågar lova att din vistelse blir något alldeles extra!

Projektfakta

Kategori: Komersiella lokaler

Ort: Varberg

Beställare: Varbergs Fastighets AB

Enteprenadform: Delad entreprenad

Bruttoarea BTA: 3 000 m2