Alvesta
Weland Aluminium

Pionjärbygge för Weland på nytt industriområde
Weland Aluminium har med sin nya anläggning förbättrat både produktionskapaciteten, logistiken (med läget utmed Riksväg 25), och personaltrivseln i ett slag. De är dessutom först ut på det nya industriområdet som kommunen upplåtit mark till.

Tage & Söner har samarbetat med Weland, ända sedan 1960-talet, med gott resultat. Den nya aluminiumanläggningen i Alvesta har en produktionsyta av 11 000 kvadratmeter med stomme av stål, väggar av betongelement och sandwichelement av plåt.

I lokalerna finns en ny och större matsal samt personalutrymmen för ökad trivsel bland de anställda.

Ökad effekt i tillverkningen
I den nya anläggningen möjliggör det stora utrymmet parallelltillverkning av de ofta skrymmande elementen som tillverkas. Främst är det räcken, ramper, balkonger och olika former av väderskydd som produceras.

Weland Aluminium AB är ett tillverkande företag med inriktning mot industri, väg och vatten samt byggnadsindustri. Deras breda sortiment omfattar produkter som industriräcken, modulräcken, handikappramper, balkongräcken och balkonger av aluminium, stål och betong. Detta kompletteras med inglasningssystem, Raka trappor av aluminium, aluminiumdörrar, fönster, miljöstationer och busshållplatser som också ingår i tillverkningsprogrammet.

Projektfakta

Kategori: Industri & kontor

Ort: Alvesta

Beställare: Weland Aluminium AB

Enteprenadform: Totalentreprenad

Bruttoarea BTA: 11 000 m2

Kontaktperson: Per Haskel