Alvesta
Weland Aluminium tillbyggnad

Weland Aluminium AB bygger till och utökar sin verksamhet med nya produktionslokaler i Alvesta. Weland Aluminium är ett av de företag i Sverige som arbetat längst med balkonger och balkongräcken. De tillgodoser marknaden för såväl nyproduktion som renovering med ett brett program av kvalitetsprodukter. I tider då arkitekturen och utseendet på våra bostadshus står i fokus, framstår balkongerna som en allt viktigare och dominerande del av fasaden.

I produktsortimentet finns bland annat balkonger, balkongräcken, balkonginglasning, aluminiumräcken, cykelparkering, miljöstationer, aluminiumdörrar, restaurangstaket, busskurer mm.

Omni Trafikmiljö är en del av Welandgruppen. Omni Trafikmiljö är en av Sveriges ledande leverantörer av gatumöbler för kollektivtrafik. Man tillverkar allt från hållplatsskyltar till väderskydd och mindre terminalbyggnader. De senaste åren har det satsats mycket på att utveckla produkterna och effektivisera produktionen. För att skapa administrativa fördelar gick 2004 Omni Trafikmiljö AB upp i Weland Aluminium AB. Man lever kvar som varumärke och drar nytta av det större företagets samlade resurser. Sedan flera år är man leverantör till Länstrafikbolag och kommuner över hela landet. Långvariga relationer byggda på en konsekvent affärsfilosofi som vilar på grundstenarna kompromisslös kvalitet, hög servicegrad och konkurrenskraftiga priser.


Förläng utesäsongen med balkonginglasning.
Låt balkongen bli en plats för långa frukostar, avkopplande stunder i solen och mysiga ljumma kvällar. En plats för frisk luft när lägenheten känns för trång. Med en inglasad balkong sitter Du utomhus, men ändå skyddad från regn och rusk. Balkongen blir en plats där Du kan njuta redan från vårens första solstrålar.....

Dörrserien som tillverkas går under samlingsnamnet WICSTYLE. Dörrarna är utformade med ett modulsystem som ger samma formgivning till dörrar för olika användningsområden. Det också ger möjligheter till ett stort antal tillval som olika nivåer av inbrottsskydd, ljudreduktion, utrymning, röktäthet och brandskydd. 


Planerad byggtid:
2018-12-01 t.o.m 2019-11-30

Arbetschef:
Per Haskel

Platschef:
David Carlsson


Projektfakta

Kategori: Industri & kontor

Ort: Alvesta

Beställare: Weland Aluminium AB

Enteprenadform: Totalentreprenad

Bruttoarea BTA: 8 000 m2